Home GalerijaAzijski uvidi
Azijski uvidi

Azijski uvidi

Art Hong Kong, peto izdanje Hong Konga, dočekao je 242 galerije u Kongresno-izložbenom centru Hong Kong (HKCEC) od 23. do 25. ožujka. Na manifestaciji 2017. godine u grad dolaze izlagači iz 34 zemlje i regija. Radovi od početka 20. stoljeća do danas bit će izloženi, a polovica izlagača ima prostor u Aziji i Azijsko-pacifičkoj regiji, uključujući Japan, Singapur, Južnu Koreju i Tajvan, što ovu izložbu čini neusporedivom umjetničkom platformom iz ove regije. Ona se može pohvaliti velikim brojem galerija iz samog Hong Konga, kao i kontinentalne Kine.

Predvođeni partnerima UBS-a, nadolazeći se događaj proširio na prošlogodišnji program pozivajući 29 novih galerija iz Azije, Europe i Amerike. Art Basel će po prvi put predstaviti sektor Kabinett na svojoj izložbi u Hong Kongu, što je postiglo ogroman uspjeh na Art Basel Miami Beachu. Kabinett vidi kako galerije predstavljaju posebno kurirane projekte u odvojenim prostorima unutar njihovih prodajnih mjesta, u rasponu od izložbi za jednu osobu, tematskih grupnih izložbi, instalacija, filmskih / video programa do zbirki građe iz povijesti umjetnosti.

Glavna sektorska galerija predstavit će 190 izlagača specijaliziranih za modernu i suvremenu umjetnost i različite medije, uključujući slike, skulpture, crteže, instalacije, fotografije, video zapise i djela. Izlagači su se vratili nakon kratkog odsustva, uključujući Karma International, Timothy Taylor i Galerie Daniel Templon. Sektor galerije vidjet će kako su Antena Space i Kraupa-Tuskany Zeidler predstavili zajednički štand u neviđenoj suradnji za dvije mlade galerije.

Uvidi će kustoski projekti biti posvećeni u 27 galerija, od kojih je osam potpuno novo na izložbi, a predstavit će se samostalne predstave, povijesni materijal i tematske skupinske izložbe. Ovaj sektor prikazuje povijest azijske umjetnosti predstavljajući umjetnike iz Azije i azijsko-pacifičke regije. Ovo izdanje sadrži izbor modernih djela, kao i snažne prezentacije suvremenih kineskih umjetnika. Izdvajamo djela četiri člana tajvanske avangardne skupine Peti mjesec.

U 2017. godini Discoveries predstavlja izbor samostalnih izložbi i dvoje ljudi: 12 od 25 galerija koje sudjeluju bit će novi predmeti za Art Basel Hong Kong. Glavne izložbe uključuju seriju od pet digitalnih slika Petre Cortright (rođen 1986.) o anodizaciji aluminija koje je predstavio Société; i Ishu Han (rođen 1987.) optuženi za politiku, fotografiju i slikarstvo ispitivali su odnos između pojedinaca i društva u Uranu.

Suradnja BMW-a s Art Baselom na podršci novonastalom umjetniku, BMW Art Journey, otvorena je za umjetnike predstavljene u sektoru Otkrića u Hong Kongu i sektoru Pozicije u Miami Beachu. Britanska umjetnica Abigail Reynolds (rođena 1975.), koju zastupa Rokeby, koja je bila dobitnik nagrade 2016., ove će godine predstaviti Ruins of Time: Lost Libraries of Silk Road kao vrhunac svog iskustva. Inače, sektor Encounters, koji je posvećen radovima s institucionalnim proporcijama, vidio je Alexie Glass-Office, izvršnog direktora Artspacea iz Sydneya, sastavljajući skulptorsku instalaciju i program performansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *